Könyv rendelés

Aranyfonál az elhízás labirintusából

Megjelent az Aranyfonál az elhízás labirintusából című könyvem, amit Dr. Cserjési Renáta neuropszichológussal írtunk az elhízás pszichológiai háttérfolyamatairól.

 

Az elmúlt 20 évem útkeresési folyamatát és annak gondolai állomásait foglaltam össze ebben a könyvben. Ma már azt gondolom, hogy a túlsúlyproblémám akkor kezdődött, amikor 21 évesen a legjobb barátom koporsója mellett álltam, majd a gyász különböző állomásaival küzdöttem.

Ebben a könyvben arra vállalkoztunk, hogy a komoly szakmai koncepciókat és a sikeresen változtatók tapasztalatait, valamint a munkánk során segítséget kérő, túlsúllyal küzdő páciensek érzelmi élményeit, nehézségeit úgy foglaljuk össze, hogy mindenki számára érthetővé tegyük a problémakör lelki aspektusait. Az volt a szándékunk, hogy úgy mutassuk be a problémakört, hogy az alapok megértése után már mindenki meg találhassa azt az utat, amit alkalmazni tud a saját életében. Nekem is nagyon sok fogalmat kellett megtanulnom az utam során, amelyekről korábban fogalmam sem volt: eltorzított éhségszignál, szexuális válaszkészség, reszponzív szexuális vágy, szisztematikusan átgondolt rendszer, belső ragadozó, egzisztenciális szorongás, tárgyvesztéses helyzet, vesztes tudattalan, teremtő képzelet, stb.

Abban hiszünk, hogy a könyv elolvasása után minden kedves olvasó végig tudja gondolni, hogy melyek azok a sarokkövek, amik a jelen helyzetét, a mostani állapotát jellemzik. S arra is rájön, hogy hogyan tud tovább indulni a jövő felé, megoldva a múltbeli konfliktusokat, begyógyítva az általuk okozott lelki sebeket, nyugodt szívvel és szabadon választva meg a következő lépést az elhízás labirintusából kivezető úton.

 

Stratégia kialakításának lépései

GONDOLKODÁSMÓD KIALAKÍTÁSA

Át tudod gondolni, melyek az alapproblémáid, s mik a megoldáshoz szükséges tevékenységek s ezeket  fontossági sorrendbe tudod állítani.

Z

KÉSZSÉGEK KIALAKÍTÁSA

Ezután eldöntöd, mi a legfontosabb jártasság, készség, ami elengedhetetlen a célod megvalósításához.

SZOKÁSOK BEÉPÍTÉSE A MINDENNAPOKBA

Készségeid a folytonos cselekvés technikája segítségével fejlődnek majd, addig a pillanatig, amíg egy örökmozgó, célkitűző, célelérő személlyé nem változol.

Z

IDEÁLIS ÁLLAPOT MEGTEREMTÉSE ÉS FENNTARTÁSA

Amikor már kapod a folyamatos pozitív visszajelzéseket a külvilágtól, egyre magabiztosabb vagy, a célhoz vezető pályán maradás lesz csak a feladatod.

 

INTERJÚ A KÖNYVKÉSZÍTÉS FOLYAMATÁRÓL

Dr. Pető Bence könyvmarketing szakértő segítségével készült a könyvünk. A teljes folyamatban ott állt mögöttünk, a mélypontokon átsegített bennünket, tapasztalataival hozzájárult a könyv megjelenéséhez. Ebben az interjúban engem kérdezett a könyvalkotási folyamat állomásairól, a belső élményeimről, a nehézségek kezeléséről s az öröm pillanatairól.

Ahol még találkozhattál a könyvvel

A könyv kapcsán a TV2 Mokka műsorában beszéltem szerzőtársammal, Cserjési Renátával arról, hogy a túlsúly hátterében milyen lelki okok állhatnak. A Kossuth Rádió Trend idők című műsorában (2021. 04. 14. beszélgetés 15:19-kor kezdődik) volt lehetőségünk elmondani, hogy a lelki okok feltárása nélkül a fogyókúra nehezen vihető végbe.