Rólam

Rövid bemutatkozás

Németh Balázs

Bukta Tünde, egészségfejlesztő szakpszichológus

Bukta Tünde egészségfejlesztő szakpszichológus vagyok.

2008-ban szereztem egyetemi képesítést pszichológia szakon, majd 2010-ben egészségfejlesztő szakpszichológusi képesítést az ELTE-n. Magyar Honvédség szakmai keretein belül 10 évig csapatpszichológusként dolgoztam, főleg krízisintervenció, dohányzásról való leszokás támogatás, pszichoszomatikus betegségekben szenvedők segítése volt a fő feladatom azon túl, hogy figyelemmel követtem a békefenntartó misszióból visszatérő katonák életét.

Magánrendelés keretében 2009-től a privát szférában hozzám fordulókkal a Pszichofészek Magánrendelőben foglalkozom. 2011-től a Főnixmed egészségügyi szolgáltató szerződött partnereinél ( Sanofi-aventis Zrt., GE Hungary Kft. – Healthcare, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) a munkavállalók lelki támogatását végeztem, valamint a munkahelyi stressz kezelését elősegítő programokat vezettem.

Ma már hiszem azt, amit a NLP módszere tanított meg velem, hogy nincsenek tehetetlen személyek, csak tehetetlen elmeállapotok vannak. Sokat tanulmányoztam a siker lélektanát is, mert arra jöttem rá, hogy a segítséget kérők valamennyien arra keresik a választ, hogy hogyan lehetnek eredményesebbek, hatékonyabbak. Ezért sokat segítettem a pácienseknek azzal, hogy a célkitűzés technikáit, a tudatalatti és a tudat kapcsolatát ismertetve velük eredményesebbé váltak a mindennapjaikban.

Támogatási folyamatom módszerei

Értékrend

Szakmai tapasztalataim

Szakmai kezdetek

2008-ban szereztem egyetemi képesítést pszichológia szakon, a Debreceni Egyetemen, majd 2010-ben egészségfejlesztő szakpszichológusi képesítést az ELTE-n. Magyar Honvédség szakmai keretein belül 10 évig csapatpszichológusként dolgoztam, főleg krízisintervenció, dohányzásról való leszokás támogatás, pszichoszomatikus betegségekben szenvedők segítése volt a fő feladatom azon túl, hogy figyelemmel követtem a békefenntartó misszióból visszatérő katonák életét.

Szakmai hitvallás

Dr. Antalfai Mártánál tanultam meg a Katarzisz Komplex Művészetterápia alapjait, amely arra tanított meg engem, hogy szervezet öngyógyító folyamatainak beindításával sokat segíthetek magam és a hozzám fordulók életminőségének javításában. Tisztában lettem azzal is, hogy a pszichoszomatikus betegségek hátterében kapcsolati zavarok vagy traumatikus megélések találhatók, és ezen zavarok feldolgozása szükséges ahhoz, hogy a testi betegséggel küzdő egyén a gyógyulás útjára lépjen.

fő irányvonal

Szakmai munkám fő irányvonalává az egészséges életmód kialakításához szükséges készségek fejlesztése vált, dohányzásról való leszokást támogató programokat vezettem, valamint fél éves egészségmagatartás-fejlesztő programot is indítottam, annak érdekében, hogy az egészséges életmódhoz szükséges gondolkodás, érzés és viselkedésmintákkal megismertessem a résztvevőket. Nagy tapasztalattal rendelkezem az egészségfejlesztés területén, így a változó társadalmi környezetben is tudok segítséget nyújtani a problémák megoldásában. Szakmai tapasztalataimat az egyes publikációimban foglaltam össze.

Garancia

Minden támogatást több éves szakmai tapasztalatom felhasználásával végzek el, hogy a legmegfelelőbb megoldást tudjam a pácienseknek biztosítani.

Elérhetőség

Ha időpontot szeretne kérni, akkor emailben állok rendelkezésedre. Mivel a tanácsadás miatt nem tudom felvenni a telefont, akkor tudom vissza hívni a pácienseket, ha befejeződtek a személyes beszélgetéseim.

Egy páciensen véleménye a támogatásomról

“Ő tanít (még mindig) hogy engedélyt adjak magamnak arra, hogy az legyek, aki vagyok, és a rosszul programozott agyacskám ne akarjon megfelelni másoknak, csakis magamnak. Saját értékrendet építek, azt követem. Elfogadom magam, mindenestül úgy ahogyan vagyok, nem 20kg-val kevesebbel vagy okosabban vagy akármi, úgy ahogyan vagyok itt és most. Mivel most érek NŐvé, ezért kritikus most, hogy kivel osztom meg a belső feszültségeket ezzel kapcsolatban, mert a sok badarság ami most megy, könnyen beszippanthat labilisabb lelkűeket (sajnos látok példát rá). Ebben az érésben is segít laza kérdéseivel, kijelentéseivel, amiket lejegyzetelek és hetekig pörgök rajtuk, kérdezem magam, a választ a tudatalattim alkotja.” – K. Tímea

További vélemények a támogatásomról

{

Itt megnyugodtam, azt érzem, hogy jó kezekben vagyok.

{

Ehhez persze a te munkád is kell, de nála meglesz a motivációd.

{

Teljesen átadtam magam … hiszek benne, és kérdőjelek nélkül csinálom azt, amit mond.

{

Remek pszichológusnak tartom. Mondom ezt úgy, hogy nekem már ő a negyedik. Az első kettővel nem lett volna baj… de Ő kiváló.