AZ ONLINE PSZICHOLÓGUS KÖNNYEBBÉ TESZI A MEGOLDÁSOK MEGTALÁLÁSÁT

ÉRZELMI TÁMOGATÁS

Érzelmi megrázkódtatások feldolgozása

krízishelyzetek konstruktív megoldásának megtalálása

EGÉSZSÉG FEJLESZTÉS

Megromlott egészségi állapot lelki okainak feltárása

Egészséges életmód felépítéséhez szükséges készségek kialakítása

Az ONLINE TÉRBEN TÖRTÉNŐ  TÁMOGATÁS A COVID 19 MIATT ELŐTÉRBE KERÜLT

ÁTHIDAL TÁVOLSÁGOKAT

A mai világban rendkívül fontos, hogy anyanyelven tudjunk a problémáinkról beszélni, hiszen az életünk kezdetei anyanyelvi környezetben történtek, sok tudattalan hatás befolyásolja felnőtt életünk eseményeit.

ESZKÖZÖKET NYÚJT A MENTÁLIS EGÉSZSÉG MEGTALÁLÁSÁHOZ

Biztosítja a mindennapi problémák s a kapcsolatok jobb minőségű kezelését.

IDŐT LEHET VELE MEGTAKARÍTANI

A mai világban rendkívül fontos, hogy minél kényelmesebben tudjunk létezni, ismerős környezetben tudjunk a problémáinkról beszélni, s rugalmasan lehessen a napi teendőink közé beilleszteni.

5 KÉRDÉS, AMIT MEGKÉRDEZNE AZ ONLINE PSZICHOLÓGUSÁTÓL

MIRE SZÁMÍTHATOK EGY ONLINE TANÁCSADÁSON ELSŐ ALKALOMMAL?

A kapcsolat kezdetén az első fontos momentum a páciens pszichológus közötti  kapcsolódás  kialakítása, a bizalmi légkör létrehozása.

Én kiemelten fontosnak tartom  azt, hogy a felmerülő problémák hátterében meghúzódó okok feltárása történjen meg az első alkalommal.  Kérdések segítségével gyorsan és pontosan meg lehet határozni azt a problémakört, ami a legmegterhelőbb érzelmi helyzetet okozza a páciens életében.

S az óra végén az is eldöntésre kerül, hogy én vagyok e a páciens számára a legmegfelelőbb személy a problémájának megoldásához, ha összeillést tapasztalunk a közös munka elkezdődhet, ha nem megkeressük a megfelelő szakembert a páciens számára.

MILYEN MÓDON VEHETŐ IGÉNYBE AZ ONLINE SZOLGÁLTATÁS?

Az info@harmoniaszoba.hu email címen lehet felvenni velem a kapcsolatot. Az email beszélgetések során leegyeztetjük a megfelelő időpontot, és azt, hogy melyik alkalmazáson keresztül történjen  beszélgetés. (Skype, messenger, stb)

 

MILYEN MÓDSZEREKKEL SEGÍT A PÁCIENSEKNEK ?

Szakmai képzéseim során a művészetterápia és az NLP technikák elsajátítása történt meg. Nagyon hiszek abban, hogy a tudattalanban megbúvó okok azok, amelyeket felszínre kell hozni a testi-lelki harmóniánk visszaállításához. Nagyon sok esetben tapasztaltam, hogy a rajzos feladatok képesek az életünket meghatározó tudattalan tartalmak feltárására,  s a célkitűzés technikák pedig arra alkalmasak, hogy a legoptimálisabb folyamatot lehessen létrehozni  megoldás megszületése érdekében.

VAN HÁTRÁNYA AZ ONLINE TANÁCSADÁSNAK?

Súlyos pszichés tünetek  ezen a módon nem kezelhetők, mert a pszichológus szükség esetén nem tud intézkedni, ezeknek a mentális problémáknak a megoldására továbbra is személyes jelenlétre van szükség.

HOGYAN TÖRTÉNIK A TANÁCSADÁS ÓRADÍJÁNAK RENDEZÉSE?

Az online tanácsadás díjának rendezése utalással történik, paypal rendszeren vagy banki átutaláson keresztül.

Az első konzultáció végén egyeztetjük, hogy a számla melyik rendszerben kerüljön kiállításra, s melyik devizanem a megfelelő a páciens számára.

A tanácsadás díja: 40 Euro

Online pszichológus választásának hátrányai

Az online pszichológiai tanácsadás során az alábbi hátrányokkal kell számolni:

O

Nem használható egyéni krízisek és súlyosabb pszichés problémák esetén.

O
Itt nincs lehetőség a nonverbális eszközöket (testbeszéd, gesztusok, szemkontaktus) teljes mértékben érzékelni.
O
Beszélgetés alatt a hang és a kép minősége időnként gyengülhet, ami zavaró lehet a beszélgetés során, amely kizárható megfelelő sebességű internet kapcsolattal.

Online pszichológiai tanácsadás előnyei

Az online pszichológus alkalmazásának előnyeit az alábbi felsorolás tartalmazza:

P

Nincs utazásra fordított idő.

P

Rugalmasabb időpontmegbeszélést tehet lehetővé.

P

Internet miatt szinte bárhonnan bármilyen helyszínről lehet online beszélgetést kezdeményezni.

P

Előnyös azok számára is, akik a környezetük előtt nem szívesen vállalják fel, hogy pszichológusra van szükségük.

P

Lehetőség van tesztek, rajzok, kreatív feladatok megoldására is.

P

Külföldi munkavállalás esetén lehetőséget teremt azok számára is, akik külföldön nem tudják anyanyelvükön megbeszélni a problémáikat.

EGY PÁCIENSEM VÉLEMÉNYE AZ ONLINE PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS FOLYAMATÁRÓL

“Itt megnyugodtam, azt érzem, hogy jó kezekben vagyok. Itt megtanulod mi a türelem (még nem mindig megy, de alakul), megtanulod mi az alázat, és hogy te vagy életed jó tündére, aki képes megteremti azt az életet, amire mindig is vágytál. Az Ő segítségével felfedezed az értékeidet, és minden sérülésed begyógyítja, bármennyit is bántottak, tapostak gyerekként, nőként. Sosem tör pálcát feletted, nagyon megértő, ha valaki tud asszertíven kommunikálni, akkor ő tud, erre a hivatásra született, jól kezeli a játszmákat. Mindig tudja, mit kezdjen veled, nagyon szépen végig visz a folyamatokon, nála felhagysz az áldozat szereppel, 180 fokos fordulatot vesz az életed. Persze nem 2 terápiás óra után, hanem ez egy hosszú folyamat, de megéri hozzá járni, higgyétek el.  Ha úgy érzed, hogy nem olyan az életed, amilyennek szeretnéd, az Ő segítségével rájössz mi a baj és teljesen átírod az eddigi tudatalatti programjaidat. Ehhez persze a te munkád is kell, de nála meglesz a motivációd. Nagyon tudom értékelni, amit tőle kapok, tanulok. Az egyetlen, amit sajnálok, azaz, hogy sose fogom tudni visszaadni neki, azt, amit tőle kaptam, kapok. Leírhatatlanul hálás vagyok neki. Ha vezetsz hálanaplót, Őt mindennap bele fogod írni.”   T. Krisztina

Online pszichológiai tanácsadás folyamata

AZ ÁLLAPOTFELMÉRÉSTŐL A TÁMOGATÁSI FOLYAMAT VÉGÉIG

Az online pszichológiai tanácsadás igénybevétele során az első beszélgetés során egy állapotfelmérés történik, a konkrét probléma meghatározásra kerül, s szükséges támogatási folyamat időintervallumáról és kereteiről egy szóbeli szerződés során megállapodunk, amely tartalmazza a beszélgetések hosszát (50 perc) gyakoriságát. Az online pszichológiai tanácsadás folyamata szinte megegyezik a személyes tanácsadás folyamatával, csak a nonverbális eszközök korlátozottsága miatt a verbális és vizuális eszközök szerepe felértékelődik.