Vágytaláló program

A KAPCSOLATKÉSZSÉG KIALAKÍTÁSÁÉRT

 

A kapcsolatkészségünk kialakítása bonyolult folyamat

A saját szakmai életem legfontosabb tapasztalata az, hogy a a pácienseknek arra van szüksége, hogy kialakítsuk azt a belső létállapotot, amely képessé teszi őt arra, hogy elfogadja azt a belső nőt vagy férfit, akinek valójában született. Mert önmaguk elfogadásával és felvállalásával tudják megtalálni maguk számára a megfelelő partnert. 

Sokszor abban az életpillanatban kérnek segítséget, amikor már a magány átélése annyira zavaró számukra, hogy megérkezik az a belső lelki erő, ami lehetővé teszi, hogy változást hozzanak létre a magánéletükben.

Életünk során alighanem valamennyien átéltük már a magányt. A magány időszakában vágyódunk a szeretet és az elfogadás valamilyen jele után.  Magányossá különböző okok miatt válunk, van amikor tehetetlennek, reménytelennek, depressziósnak érezzük magunkat s ezeknek a rossz érzéseknek a következménye, de akkor is megtörténik, ha jellemző ránk önmagunk becsmérlése, amikor csúnyának, bizonytalannak és butának érezzünk magunkat.

Belső bizonytalanságunk megértése adja meg az esélyt arra, hogy a helyes problémamegoldási folyamatot hozzuk létre az életünkben:

barlanglakó

FÖLD HÍVJA BARLANGLAKÓT!!!

Azok az emberek, akik életük nagyobb részében magányosak, paradox módon még akkor is visszahúzódhatnak az alkalmi szociális érintkezéstől, amikor lehetőségük lenne erre. Sokszor tapasztalom, hogy a fiatal felnőttek barlanglakó módjára élik az életüket, visszahúzódva, magányosan a saját lemondó gondolataikba csavarodva élik a mindennapjaikat. Hihetetlen logikával tudják bebizonyítani, hogy nekik miért nem sikerül a társkapcsolat kialakítása.

egymásra hangolódás

Az egymásra hangolódás folyamata tanulható

A férfi és női működésmódok megértése lehetséges, és a társas érintkezések alappilléreinek kialakítása is tanulható folyamat.  Csak az a probléma, hogy ha a magányos egyén, a kialakult helyzetéért állandóan külső okot határoz meg, szándékos kiközösítésként éli meg azokat a kapcsolati szituációkat, amelyek nem úgy alakulnak, ahogyan ő szeretné. Pedig sokszor csak lemond a saját erőfeszítéseiről,   és kevésbé bízik a változásban.

Pedig bennük is létezik a kapcsolódás vágya, s ennek van megvalósulási útja is, s ha beleteszi az egyén a saját felelősségét és alázatát a saját képességfejlesztési útjába, annak eredményeként megérkezik az életébe a  társkapcsolat.

felismerés

A vágytaláló program célja a valódi problémák felismerése

Ha valakinek nehezen megy az intelligens egymásrahangolódás folyamata, akkor fontos megvizsgálni a társas helyzeteit, hogy észrevegye, hogy miért volt eddig kimerítő és bántó, félelemben tartó kapcsolatokban. Melyek azok a készségek, amelyeket meg sem tanítottak neki, vagy még nem ért tisztán, vagy hiányoznak a képességrepertoárjából. Sokszor a berögzött önlehúzó koncepciókat kell lecserélni, hogy úgy lássa önmagát, mint aki képes egy kiegyensúlyozott kapcsolódásra.

128. A szerelmi kapcsolat sikere a külső megjelenésen vagy a hozzáálláson múlik ?

128. A szerelmi kapcsolat sikere a külső megjelenésen vagy a hozzáálláson múlik?

A szerző szerint a túl rendes nő az, aki túljutalmaz, mindent odaad a még szinte ismeretlen férfinak, akinek viszont egyáltalán nem kell túl sok energiát beleölnie a kapcsolatba, s mivel a rendes lány túlságosan is vágyik egy férfira, ezért piedesztálra állítja, s olyan képet próbál kialakítani a férfiban önmagáról, amit a még a férfi sem fogad el. A rossz lány pedig az a fajta önerővel rendelkező nő, aki hatalmas erőt merít abból, hogy képes önállóan gondolkodni különösen egy olyan világban, amely még mindig önmegtagadásra és áldozatvállalásra tanítja a nőket. A könyvben 100 vonzáselv található, s a szerző azt próbálja bebizonyítani a könyv folyamán, hogy a nő legvonzóbb tulajdonsága a méltóság. Ebben a podcastben összehasonlítom a két működési módot, s azt, hogy a férfiak az eltérő működésű nőkre miért reagálnak eltérő módokon.

 

114. Hogyan formál bennünket a szerelem három komponense? Beszélgető partnerem- Öry Fanni

114. Hogyan formál bennünket a szerelem három komponense?

A pszichológiai kutatások talán legizgalmasabb témaköre a szerelem, és a párkapcsolati működésmódok. A tudományos elméletek közül a szerelem háromszög elmélete kapcsán beszélgetünk Őry Fannival a szerelem érzelmi motivációs és kognitív komponenseiről. Az érzelmi háttérfolyamatok természetes tempójáról, a közelségről, a szenvedély fontosságáról és az szerelem érzelmi megtartó erejéről. S arról is, hogy az evolúció során a hatékony párválasztási stratégiák hogyan alakultak, s hogyan alakulhatnak ezen szerepek a mai korban. S elmagyarázzuk, hogy az érett hosszútávú kapcsolat szakaszainak megismerése, feltérképezése milyen esélyeket adhat számunkra, annak érdekében hogy érettebben és kiegyensúlyozottabban éljük meg a nemi szerepeinket.

 

Tervezhető-e a Saját életstílusunk?

Vágytaláló folyamat közösségi térben

A magány feloldásában sokat segíthet egy olyan találkozó, ahol olyan emberekkel találkozhatsz, akik hasonló problémával küzdenek, akiknél azt érzed, hogy pontosan értik, hogy te miről beszélsz, és a kinyílási folyamatodat nem fogják siettetni, mert tudják, hogy ez milyen nehéz folyamat neked.  De a közösség arra is képes, hogy más nézőpontokat adjon neked a te kényszeresen hangoztatott gondolataidról, és megcáfolja azokat az önmagadról kialakított negatív véleményeket, amelyeknek semmi valóságalapja sincs.

VÁGYTALÁLÓ PROGRAM JELENTKEZÉS

A VÁGYTALÁLÓ PROGRAMON  MEGÉRTHETED…

Hogyan akadályozod magad az intimitásod átélésében

 

Milyen belső önkorlátozó gondolataid vannak

Hogyan működsz, ha szimpatikus személlyel találkozol: visszahúzódsz a csigaházadba, vagy tudod képviselni a vágyaidat

Hogyan állíthatod helyre a kapcsolatkészségedet

 

 

IDŐPONT: 2024. FEBRUÁR 17. 18:00-20:00 ÓRA

 

Ez a találkozó lehetővé teszi, hogy a pszichológia különböző módszereivel ráláss az elakadásaidra, és felébressze benned azt a vágyat, amely elindíthat az ismerkedési folyamatokban.

Ha szeretnél részt venni egy kapcsolatteremtő  folyamatban, akkor  itt a helyed!

ÁR: 4990 Ft+Áfa

LIMITÁLT HELYEK ÁLLNAK RENDELKEZÉSRE

 

 

 

 

 

 

 

A PROGRAM HELYSZÍNE:

PONT IRODA

GYAKORLÓ UTCA 4/H 8 EM. 32

 

Ez a helyszín a M2 metró végállomásánál van, az Árkád Üzletközpont közelében.

Hétvégén ingyenes a parkolás.

 

„Ahol mindig Te vagy a középPONTban!”

JELENTKEZÉS

 Itt küldheted el a jelentkezésedet.

Nyilatkozat

7 + 4 =